نكات پايه‌اي طراحی داخلی
نكات پايه‌اي طراحی داخلی
  • مربوط به موضوع » <-PostCategory->

نكات پايه‌اي طراحی داخلی :


هر فضای داخلی اعم از محل کار، تفریح یا سکونت، قابلیت زیبا شدنرا دارد؛ تنها بایست چگونه از اصول و عوامل سازمان بندی صحیح بعلاوه کمی ذوق وسلیقه استفاده کرد تا شرایط مناسب و دلخواه پدید آید. شروع کار در فضاسازی و تزئینباید عاری از جنبه های ذهنی و خیال پردازی غیر واقعی باشد. برخورد اول با مسالهلازم است با در نظر گرفتن عینیات و امکانات صورت پذیرد. ساختن خانه‌ای در رویا آساناما در عمل سخت و دشوار است!
هدف از این مقدمه نفی اهمیت و نقش تخیل نیست بلکهمنظور ارائه طریقتی است که تخیل نیز مانند سایر عوامل، تحت نظمی منطقی درآید و شکلعنصری سازنده به خود گیرد. به خاطر عوامل متعددی که در شکل‌گیری یک طرح موقت دخالتداردند اجرای کار نیازمند برنامه‌ای دقیق و منظم است. پیشرفت قدم به قدم و حساب شدهاز اتلاف دقت و هزینه می کاهد و در نتیجه حاصل کار را پر ثمر می‌سازد، لذا در طرحاجرائی عواملی چند لازم است مورد نظر قرار گیرد.

عملکرد
اولین عنصریکه در شروع باید مدنظر قرار گیرد عملکرد و نحوه استفاده از فضای داخلی است. یک چهاردیواری می‌تواند به عنوان اطاق خواب، نشیمن، اطاق بچه، آشپزخانه، سالن ورزش،فروشگاه یا اداره شخص معین برای فعالیت مشخص قرار گیرد.... ضروری است با استفاده ازعواملی چون نورپردازی و چیدن مبلمان تقسیم گردد تا عملکرد هر یک دقیقآ مشخصگردد.

افراد
نیازهای یک خانواده پر جمعیت با حتیاجات فردی مجرد یکساننیست. وجود اطفال خردسال قهرآ نوع خاصی تزئین را دیکته میکند خصوصیات روانی افرادخانواده و زمانی را که با هم یا جدا از هم در منزل صرف میکنند نیز از عماملی مهم درارایش خانه بشمار میرود لذا منظور داشتن سلیقه کلیه اعضای خانواده ضروریاست.
آسایشدر نظر گرفتن آسایش ساکنان خانه بیش از زیبائی در دکوراسیون واجداهمیت است. اطاق زیبا اما غیر قابل استفاده تدریجا به جایگاه ارواح بدل میگردد! محلکار زندگی یا استراحت چنانچه شرایط مناسب و راحتی فراهم ننماید دارای فضای سنگین وکسالت بار شده افراد را از خود گریزان خواهد نمود نقش عمده معماری و تزئین داخلی درحقییقت ایجاد محیطی مناسب برای زیستن و فعالیت های انسانی است.

ویژگیها
منظره اطاق، میزان نور طبیعی و خصوصیاتمعماری ساختمان از دیگر عواملی هستند که قبل از شروع تزئین باید مدنظر قرارگیرند.این عوامل اجزا ثابتی را تشکیل میدهد که تغییر آنها و پس از اتمام کار دیگرانامکان پذیر نیست لذا ترکیب بندی را طوری باید انجام داد که از جنبه‌های مثبت اینویژگی‌ها حداکثر بهره‌ برده‌شود.

نقشه
انجام کار چه در ساختمانی نو و
چه تغییر دکور یک ساختمان کهنه باشد باید با در نظر گرفتن شکل فضا و پیاده کردننقشه آن صورت گیرد. کشیدن نقشه یکی از ضروری ترین اقدامات است. جابجائی مبلمان یاتغییر رنگ بر روی نقشه امری ساده و بدون فرج است اما ارتکاب هر اشتباه پس از اتمامکار به قیمت صرف هزینه اضافی و دوباره کاری است .نقشه نه تنها فضای قابل استفاده راپیشاپیش نمایش میدهد بلکه به کمک ان میتوان تعداد و اندازه اثاثه مورد نیاز را نیزمشخص کرد.

نور
ضمن کشیدن نقشه مناطقی که از آنجا نور طبیعی به داخلتابیده میشود و نواحی تاریک، همچنین تعداد چراغهای سقفی و آباژور با تعیین محل دقیقآنها لازم است مشخص گردند محاسبه رو شنائی عمومی و نقاطی که احتیاج به نور بیشتریبرای مطالعه یا کار دارند واجد اهمیت خاصی است.
سطوحسطوح اصلی اتاق شامل سقفو کف ودیوار ها است؛ پرده‌ها روکش مبل و صندلی، سطح درها و پنجره ها نیز سطوحکوچکتر را تشکیل می دهند. رنگ، نقش، بافت در بزرگ یا کوچک جلوه دادن اتاق موثر استنقوش درهم و رنگهای تند بر سطوح مذکور قدرت جلب توجه بیشتری داشته و فضا را شلوغ وکوچک خواهند کرد.


www.ejghoooooool.blogfa.com پرش به بالای صفحه

نظرات شما عزیزان: